BIO Folna kiselina kompakt

Folna kiselina pripada skupini B-vitamina. Ona igra važnu ulogu u svim fazama rasta i razvoja, ponajprije kod stvaranja krvi, stanica i genetičkog materijala. Stoga je posebno važna u trudnoći. Za trudnice i žene u fertilnoj dobi koje namjeravaju roditi preporučuje se dnevna doza od 400 mikrograma folne kiseline. Pozitivno djelovanje postiže se kod svakodnevnog uzimanja u trajanju od najmanje mjesec dana prije začeća do 3 mjeseca nakon početka trudnoće. I za vrijeme dojenja preporučuje se uzimanje dovoljne količine folne kiseline u svrhu poticanja rasta i razvoja Vaše bebe.

3
Sve primijenjene sirovine potječu iz kontroliranog biološkog uzgoja. Ekstrakcija limunove kore provodi se na bazi vode. Ne koriste se nikakva kemijska otapala. 100 % prirodni izvor folne kiseline – bez pesticida i kemijskih gnojiva. Za proizvod Folna kiselina kompakt u tabletama koristi se kora isključivo biološki uzgojenih limuna. Vodenom ekstrakcijom pažljivo se oslobađaju vrijedni sastojci. Za ekstrakciju se ne koriste nikakva kemijska otapala. Uz folnu kiselinu ekstrakt sadržava sekundarne biljne tvari koje se prirodno javljaju u kori limuna, primjerice flavonide.

Dodatak prehrani s folnom kiselinom iz ekstrakta limunove kore 

  • pridonosi rastu majčinskog tkiva tijekom trudnoće
  • ima funkciju u diobi stanica
  • pridonosi stvaranju normalne krvne slike
  • spriječava razdražljivost, umor, depresiju, dekoncentraciju, nesanicu
  • pridonosi normalnoj funkciji imuno-sustava
  • važna za normalno funkcioniranje mozga, za mentalno i emocionalno zdravlje
  • prema nekim istraživanjima, može da zaštiti od raka debelog crijeva, raka dojki, grlića materice.

 

Certifikati: DE-ÖKO-024

Vitamini i minerali iz prirode

Dobivanje mikrohranjivih tvari iz biljaka potpuno je nov i inovativan koncept jer su se do sada praktički svi vitamini i minerali koji se koriste kao dodaci prehrani proizvodili primjenom skupih kemijskih procesa. U prirodi su ove mikrohranjive tvari već odavno prisutne, ali tek ih je sada uspjelo ekstrahirati iz biljaka. Kemijski proizvedeni vitamini i minerali nemaju nikakve veze s pojmom „bio“, a često su i teško podnošljivi za ljudski organizam. Zbog toga GSE Vertrieb u svojoj proizvodnoj liniji „Phyto Vitamins“ primjenjuje samo vitamine i minerale na bazi bilja.

 

Sastojci:

Svaka tableta sadržava 400 μg folne kiseline. To prema Odredbi VO (EZ 1169/2011 odgovara 200 %-tnoj količini dnevne doze. Europski organi nadležni za sigurnost živežnih namirnica (EFSA) preporučuju 400 μg folne kiseline za žene prije trudnoće i za trudnice. Tako već jedna tableta dnevno pokriva ovu preporučenu količinu. Uz folnu kiselinu ekstrakt sadržava sekundarne biljne tvari koje se prirodno javljaju u kori limuna, primjerice flavonide.

Preporuka za uzimanje: Jedanput dnevno s dovoljnom količinom tekućine

Deklaracija proizvoda

Saznajte sve sastojke i upute za upotrebu proizvoda.

Prezumite

Imate pitanja za nas?

Kontaktirajte nas i naš će vam se tim javiti s odgovorima.

Javite nam se